2017 INTERNACIONALITZACIÓ

10 de juny de 2017

L’edició 2017 de Manrusionica destaca per la presència de més artistes internacionals de prestigi. Destaca la presència del francès Djedjotronic (Boy Noize Records), de l’alemany Eric Sneo i del veterà músic italià Alexander Robotnick. Com ja és habitual, Manrusionica compta també amb una interessant representació catalana amb actuacions com les de Clip!UndoUroz o Playless.

A més, a part de música, Manrusonica potencia la seva aposta pels visuals i un dels punts culminants és un vídeo mapping a la façana de la Seu a càrrec de Gerard3D i Gabriel Casanova, acompanyats a l’escenari per Newbot. Aquest show audiovisual és possible gràcies a la col·laboració de Videoacústica.


2016 PROFESSIONALITZACIÓ

2 de juliol de 2016

Com a novetat musical, Manrusionica estrena un segon escenari a la nit dedicat a música disco dels 70, els 80 i els 90, amb la finalitat de seguir obrint el festival a diversos públics.

La programació se centra en artistes residents a Catalunya habituals de l’escena electrònica de Barcelona i es diferencien les actuacions de dia, amb propostes live i amb artistes amb un so més personal, de les de la nit, enfocades al públic habitual dels festivals de música electrònica.


2015 REESTRUCTURACIÓ

27 de juny de 2015

A causa de les limitacions econòmiques i de personal, l’organització de Manrusionica decideix reduir el festival a un sol dia, amb 20 hores de programació, però buscant un creixement en la qualitat musical.

El festival comença cap a les 12 del migdia amb un vermut electrònic i una selecció musical made in Barcelona on tots els dj que actuen són productors musicals i alguns d’ells fan un directe. Completa l’espai del Parc de la Seu una zona de market amb parades de joves creadors i una petita zona gastronòmica perquè el públic no hagi d’abandonar el recinte del festival.

L’escenari del vermut apaga els altaveus a les 7 de la tarda amb el directe de CLIP! i el públic es trasllada a l’escenari principal situat a pocs metres, la Plaça Reforma, on seguint amb la línia de l’edició anterior, es realitza un vídeo mapping de 4 hores a la façana de basílica de la Seu.

La nit acaba a la Sala Stroika on, amb un cartell pensat per als més puristes del techno, Cora Novoa i Marc Marzenit marquen un final de festival apoteòsic amb una última hora d’actuació conjunta.


2014. EVOLUCIÓ

27 i 28 de juny de 2014

Manrusionica manté la durada del festival a 3 dies i comença durant la setmana prèvia amb el Ressopó, una experiència que vincula gastronomia, música i visuals. Es tracta d’un esdeveniment creat sota la direcció artística d’Ana Maria Jimenez i compta amb la col·laboració del Teatre Kursaal de Manresa i la participació dels reconeguts xefs Jordi Llobet i Sergi Costa, les composicions musicals de Fernando Lagreca i Jordi Saludes (Microclima) i els visuals de Diego Torres i Manuel Lafuente (Creative Síntesi).

La festa de divendres es trasllada a la Sala Stroika, igual que a l’edició anterior. Dissabte es munta el Pícnic Electrònic al Parc de la Seu, un espai amb noves propostes i serveis, amb actuacions i tallers infantils, amb una zona de mercat ampliada i nova oferta gastronòmica. A les 7 de la tarda el festival es desplaça cap a l’escenari principal, on per primera vegada a Manresa es realitza un espectacle de vídeo mapping de 4 hores a la façana de la catedral de la Seu. El tancament de festa se celebra de nou a El Sielu amb artistes com Ángel Molina o Loo & Placido.

La xifra total d’assistents a Manrusionica 2014 és de 5.800 persones. La centralització d’espais aconsegueix que el públic es dispersi menys per la ciutat creant un ambient festiu i compacte.


2013. CONSOLIDACIÓ

27, 28 i 29 de juny de 2013

Manrusionica amplia la durada del festival a 3 dies de música, inaugurant amb un concert del grup català Balago en un dels espais més emblemàtics i visitats de Manresa, “La Cova de Sant Ignasi”. Els assistents gaudeixen d’un espectacle místic sense precedents.

L’endemà, divendres, la festa es trasllada a –una altra novetat– la Sala Stroika, considerada com una de les millors sales del circuit nacional per la qualitat del so i el seu equipament.

Dissabte s’estrena el Pícnic Electrònic al “Parc de la Seu”, un espai per a tot tipus de públic, per gaudir de la música electrònica, prenent un vermut, passejant per les diferents paradetes artesanals o descansant a l’àmplia zona de gespa fins ben entrada la tarda. És llavors quan Manrusionica es desplaça cap a l’escenari principal, on es pot gaudir de la música de grans dj consolidats com Pablo Bolívar, Chelis o Rusty Warriors, entre d’altres. La sala El Sielu tornava a ser un gran tancament, amb artistes de la talla d’Belzebass o Monkey Rave.

La xifra total d’assistents a Manrusionica 2013 va ser de 5.500 persones, lleugerament inferior a la de l’edició 2012 a causa de la reducció d’espais, el nombre d’artistes reduïts a la meitat, la manca finalment de Mxics per falta de recursos i que incorporàvem l’abonament de pagament. No obstant això, es va aconseguir que el públic estigués menys dispers per la ciutat creant un ambient molt festiu en tots els espais.
Després de l’èxit obtingut durant la Festa Major de Manresa del 2012 a la Sala El Sielu amb la FM3.0 de Manrusionica, l’Ajuntament ens encarrega la gestió de l’escenari principal (Plaça Sant Domènec) i les barres del divendres 30 d’agost, amb un èxit rotund de públic.


2012. CREIXEMENT

30 de juny de 2012

Seguint amb la filosofia de l’any anterior, el festival creix tant en escenaris (3 de dia i 5 de nit) com en artistes (més de 60 dj) i en nombre d’assistents (7.000 persones), tot amanit amb activitats i performances artístiques paral·leles durant 24 hores ininterrompudes de música a la ciutat.

S’incorpora l’escenari principal, la Plaça de la Reforma, amb la catedral “La Seu” formant un decorat inèdit utilitzant la tècnica del video mapping, al costat d’un espectacle d’aigua (EDL Creative Water).

La gran novetat de l’edició és la incorporació de Mxics, una mostra de música electrònica i art multimèdia per a nens i famílies al Teatre Kursaal. De la mateixa manera que en la primera edició, el festival és gratuït per als assistents.


2011. NAIXEMENT

4 de juny de 2011

Gràcies a l’esforç d’un gran equip de persones sense ànim de lucre es crea un acte festiu vinculat a la música electrònica, en el qual els assistents poden gaudir de diferents actes musicals, artístics i escenogràfics durant aproximadament 24 hores ininterrompudes i totalment gratuït per a els assistents.

La primera edició de Manrusionica es realitza gràcies a la col·laboració desinteressada tant d’artistes emergents que aprofiten el festival com a altaveu promocional com de músics ja experimentats del territori provincial i nacional, atrets per la proposta col·laborativa.

Aquest plantejament també és recolzat per empreses locals i comarcals que aporten diferents elements com la decoració, els equips tècnics o la gratuïtat en els seus serveis. Aquestes empreses reben com a contraprestació la presència a tots els canals promocionals en els quals Manrusionica té protagonisme, tant impresos com a Internet.